Ai nevoie de foraj pentru pompa de caldura?
Contacteaza-ne pentru mai multe informatii sau pentru a solicita o oferta de pret.
Rolul forajelor in functionarea pompelor de caldura, cum se fac, la ce adancime, cat costa si ce garantie au? Acestea sunt primele intrebari ale clientilor nostrii care sunt interesati de foraje pompe de caldura.
Ininte sa explic rolul forajelor trebuie sa stiti ce este o pompa de caldura, si de ce are nevoie de foraje pompe de caldura?
Pompa de caldura este o instalatie prin intermediul caruia se extrage energia din pamant, aer sau apa. Consumand lucru mecanic, transfera caldura de la un mediu cu temperatura mai joasa(rece) la un mediu cu temepratura mai mare(calda). Cantitatea de caldura produsa si trimisa mediului cald este mai mare decat lucru mecanic consumat.
Dupa cum probabil stiti, pamantul este o sursa inepuizabila de caldura. Rolul forajelor este acela de a scoate caldura din pamant si de a o transmite pompei de caldura prin intermediul apei in varianta apa-apa sau prin intemediul unui antigel in vartianta de functionare sol-apa cu sonde verticale.
Apa din foraje puturi sau lichidul din sondele verticale au rolul de a incalzii prin intermediul VAPORIZATORULUI agentul frigorific din pompa de caldura. Lichidul din foraj intra in pompa de caldura cu aproximativ 12-18 grade, incalzeste freonul il ajuta sa isi schimbe starea, din lichid de freon se transforma in gaz de fron. Gazele de freon sunt absorbite de compresorul din pompa de caldura si comprimate. In acest mod gazul de freon ajunge la temperatura de fierbere si prin intermediul CONDESATORULUI preda caldura lichidului vehiculat in inclzirea prin pardoseala, calorifere etc. Multa lume cu care intram in contact crede ca noi realizam foraje geotermale, adica foraje cu apa calda, GRESIT. Acele foraje sa fac la adancimi de peste 1000 metri si acolo apa intadevar este foarte calda, apa ajuge si la 80 grede, in cazul acesta nu mai e nevoie de pompa de caldura.
Este varianta cu randamentul cel mai ridicat fata de celelalte doua metode (aer, sol) prin care ne putem incalzii cu pompa de caldura. Pentru functionarea pompei de caldura avem nevoie de un anumit debit de apa in functie de supafata casei. Exemplu : pentru o casa de 150 mp aveti nevoie de circa 2,5 metri cubi de apa pe ora. Acest debit trebuie sa fie constant. Temperatura apei din sol este de aproximativ 18 grade pe toata perioada anului. Avantajele si dezavantajele sistemului de incalzire apa-apa le cititi aici Foraje pompe de caldura Apa– Apa
Din punctul nostru de vedere aceasta varianta de functionare a pompei de caldura este cea mai buna. Pentru functionarea pompei de caldura cu ajutorul sondelor verticale (colectori verticali) este nevoie sa realizam 1,2,3, 5-100 foraje in functie de suprafata spatiului pe care dorim sa-l incalzim. Adancimea optima la care trebuiesc introduse sondele este de 100 metri. Aceasta rezulta din calculele producatorilor de pompe de caldura, cu conditia ca lichidul vehiculat prin sonde sa nu depaseasca o anumita viteza asa incat la o trecere prin sonda verticala sa se incalzeasca cu 5-6 grade fata de teperatura cu care intra in pamant.
Va recomandam sa cititi cu mare atentie avantajele si dezavantajele acestui system de incalzir, le gasiti in articolul Foraje Pompe de Calura Sol – Apa
Preturile la care compania Tipfor lucreaza se pot oferii clientilor ce doresc sa faca foraje cu noi dupa ce primim o cere de oferta unde sunt precizate urmatoarele aspecte : – numarul forajelor, adacimea forajelor si locatia exacta (coordonate GPS) a locatiei. Dupa analiza cererii de ofera verificam pe harta geologica structura rocilor din zona respectiva si pe harta hidrogeologica resursele de apa disponibile in zona si abia apoi va putem trimite o oferta de pret corecta.
Contacteaza-ne pentru mai multe informatii sau pentru a solicita o oferta de pret.
Cand navigati pe un site ete posibil sa fie setate fisiere cookie in browser-ul dumneavoastra. Controlati serviciile cookie aici.